ترفندهایی برای خرید، نگهداری و لکه‌گیری ظروف چینی

ظرایــفی در خریــد ظـروف

اولین مطلب این است که باید به شفافیت لعاب آن توجه داشته باشید. این خاصیت لعاب که بر اثر استفاده از مواد مرغوب و شرایط پخت مناسب ایجـاد می‌شود موجب درخشـندگی و زیبایی هر چه بیشترمی‌شود. میزان آن به‌طور دقیق از میزان برگشت نور تابیده‌شده به قطعه قابل‌اندازه‌گیری است. همچنین اگر قطعـات مخـتلف را زیر نور کافی قرار دهیم با چشـم معـمولی قابل‌مقایسه و انتخاب است.
وضوح تصویر انعکاسی از یک شیء معیار مناسبی برای شفافیت قطعه است. همچنین لعاب سطح باید مرغوب باشد، به‌طوری‌که وقتی زیر نور کافی به آن نگاه می‌کنید، کاملاً صاف، بدون موج و فاقد ناهمواری یا فرورفتگی و برآمدگی‌های قابل‌لمس باشد. لعابی که فاقد این موارد است عمدتاً جرم‌گیر بوده و پس از استفاده مکرر به‌سختی تمیز می‌شود.
باید توجه داشته باشید هنگام خرید یک قطعه، تمام زوایای آن را موردبررسی قرار داده و از نداشتـن کوچک‌ترین ترک اطمینـان حاصـل کنید؛ زیرا وجود حتی یک ترک بسیار کوچک ممکن اسـت به‌مرور زمان پیشرفت نموده و موجب شکسته شدن قطعه گردد. همچنین ترک مویی روی لعاب را با کشیدن ناخن بر سطح آن تشخیص دهید. این ترک‌ها می‌تواند به شکل ترک‌های ممتد و بلند یا تارعنکبوتی باشد که بر اثر شوک حرارتی یا عدم تطابق ضریب انبساط حرارتی بدنه و لعاب رخ می‌دهد.
ـ بهتراست از مارک روز و رایج در بازار استفاده کنید تا در صورت ناقص شدن سرویس بتوانید نمونه آن را بخرید.
ـ ظروف غذا خوری باید استاندارد بوده و ضمانت داشته باشد.
ـ درعین‌حال باید به برند ظروف نیز توجه کنیم، چراکه بسیاری از فروشندگان ممکن است برندهای غیر معتبر را که با آن‌ها مشابهت دارد به‌جای برندهای معتبر ارائه دهند.
ـ نکته مهم این است که نباید هنگام خرید به اصرار فروشندگان درباره تکمیل سرویس و اضافه کردن اجزای تکراری توجه کنیم، چراکه باعث می‌شود بیش از آنچه در نظر داشته‌ایم، بخریم.

نگــهــداری از ظـروف چیــنی

برای اینکه ظروف چینی محکم و مقاومی داشته باشیم در ابتدا که ظروف چینی را تهیه می‌کنیم به مدت ۱۰ دقیقه آن‌ها را داخل ظرف آب جوش روی حرارت ملایم گاز می‌گذاریم بجوشد و آبخور شود تا مقاوم شود. اگر ظرف چینی ترک بردارد:
۱- ظرف ترک‌خورده را داخل شیر نجوشیده قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم می‌گذاریم بجوشد. پروتئین‌های شیر باعث می‌شود محل ترک‌خوردگی پوشانده شود.
۲- بادام تلخ را روی سطح ترک‌خوردگی می‌مالیم و سطح ترک‌خوردگی می‌پوشانیم.
۳- سفیده تخم‌مرغ را با آهک مخلوط کرده و روی سطح ترک‌خوردگی می‌مالیم و باقی رسوباتی را که روی سطح ترک‌خوردگی می‌ماند با سرکه داغ تمیز می‌کنیم.

اگر ظرف چینی لعابش بپرد:
با قلم‌مو روی آن سیلیکات دو سود می‌مالیم تا لعاب پریده جبران شود و ظرف شکل ظاهری قشنگی پیدا کند.

برای برطرف کردن لکه ظروف چینی:
دستمال نخی را نم می‌کنیم و به جوش‌شیرین آغشته کرده و روی سطح ظرف چینی می‌مالیم تا ظرف چینی را تمیز و براق کند.

برای پاک کردن چربی‌های ظروف چینی:
قبل از اینکه ظروف چینی را بشوییم آن‌ها را داخل محلول آب و سرکه می‌گذاریم و بعد از یک ساعت آن‌ها را با آب داغ و مایع ظرف‌شویی و اسکاچ می‌شوییم. این عمل باعث می‌شود ظروف چینی خیلی راحت تمیز شود و هیچ لکه چربی روی آن باقی نماند.

لکــه‌گیــری ظــروف چیــــنی

– برای شستشو و لکه‌گیری هیچ‌گاه از مواد رنگبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید چون ظروف درخشندگی خود را از دست می‌دهند و در استفاده بعدی زودتر لک می‌شوند.

– برای لکه‌گیری ظروف چینی از جوش شیرین استفاده کنید.

زرد شــدن فنجــان چیــنی

– هرچه فنجان‌های چای بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند داخل آنها زردتر می‌شود؛ بنابراین هفته‌ای یک بار آنها را با محلول سرکه و نمک بشویید.

– هیچ‌گاه ظروف چینی را در آب جوش قرار ندهید زیرا سطح آن ترک‌های ریز برمی‌دارد و شفافیت خود را از دست می‌دهند.

تمیــز و شفــاف‌کــردن ظـروف چیــنی

-برای تمیز کردن ظروف چینی قیمتی و نفیس آنها را مدت کوتاهی در آب سرد محتوی آبلیمو (یک لیمو برای دو لیتر آب) قرار دهید و بعد بشویید.

-برای شفاف نمودن ظروف چینی از مخلوط سرکه و نمک استفاده نمایید.

– برای این که ظروف چینی، موقع جابه‌جا کردن آسیب نبیند و خراش برندارد بین هر یک از آنها یک مقوای نازک یا دستمال کاغذی قرار دهید.

تــرک خــوردگـی ظــروف چیــنی

اگر ظروف چینی شما مختصری ترک خورده است ۴۵ دقیقه آن را در ظرفی از شیر بجوشانید، ترک آن از بین می‌رود و چینی استحکام خود را بازمی‌یابد.

مهنوش معینی
درباره ما
ارسال دیدگاه