چیدمان ظروف سفره

نحوه چیدمان صحیح ظروف بر سر سفره، به خصوص برای خانم ها و حتی تازه عروس ها، موضوعی بسیار مهم به شمار میره. مطمئنا هر میزبانی دوست داره که سفره ایده آلی را برای مهمانانش بچینه، اما ممکنه اطلاعات کافی درباره نحوه چیدمان صحیح ظروف بر سر سفره  نداشته باشه. به بیان ساده تر،  نمی‌دونه چه کاری باید انجام بده تا میزغداخوری اون خاص و ویژه به نظر بیاد. در اینجور موقع اولین قدم، صبر و حوصله شما برای چیدن سفره هست. چراکه هنرنمایی شما باعث تحریک اشتهای مهمان میشه و غذاخوردن رو لذتبخش تر میکنه.

اگر علاقه مندید به طور مفصل راجع به سفره آرایی اطلاعات کسب کنید مقاله ی نکات مهم درباره سفره آرایی میتونه خیلی بهتون کمک کنه.

نکته ای درباره سفره رسمی و سفره غیر رسمی

همه ما میدونیم که نحوه چیدمان صحیح ظروف بر سر سفره یکی از مهمترین گام ها برای داشتن سفره‌ای زیباست. اما نحوه چینش سفره در مهمانی های رسمی، با نحوه چینش سفره دز مهمانی های خانوادگی کاملا متفاوت است. چیدمان سفره محافل رسمی، مستلزم رعایت نکاتی به خصوصه اگرچه در مهمانی های خانوادگی نیز، نباید آرایش سفره را با رعایت اصول چیدمان صحیح ظروف از یادبرد.

در مهمانی های رسمی، بهتره که گلدانی زیبا در مرکز سفره و شمعی در نزدیکی آن قرار بگیره. تناسب رنگ شمع ها و گلدان با رنگ ظروف سفره یا میز، میتونه زیبایی سفره شمارو چند برابر کنه.. توجه داشته باشید که در مهمانی های رسمی، تعداد بشقاب و قاشق چنگال ها باید متناسب با تعداد وعده ها باشد و برای هر نفر ، نباید کمتر از سه لیوان گذاشته شود.

نحوه چیدمان صحیح ظروف چینی بر سر سفره

در روزگار پرتجمل و ظاهر بین کنونی، برخی آداب نسبت به گذشته تغییر کرده و با توجه به این تغییرات، رعایت برخی اصول جدید ضروری شده. چیدمان سفره نیز جزء این دسته از موارد به شمار میره.

در ادامه به نحوه چیدمان صحیح ظروف بر سر سفره اشاره خواهیم کرد.

چیدمان ساده: در مرحله اول سفره انتخابی شما باید با ظروف مورد استفاده، هماهنگی و تناسب داشته باشد ظروف هومیت یکی از بهترین انتخاب ها برای حفظ تناسب در سفره شماست. در چیدن سرویس توجه داشته باشید که بشقاب سوپ خوری بر روی بشقاب پلوخوری قرار بگیرد و دستمال در سمت چپ بشقاب باشد. قاشق و چنگال را روی دستمال بگذارین و در سمت راست بشقاب، چاقو را نسبتا نزدیک به بشقاب قرار بدین.. لیوان نیز باید کمی بالاتر از بشقاب گذاشته شود.

چیدمان غیر رسمی سفره: اگر از میز برای صرف غذا استفاده میکنید، در ابتدا زیر بشقابی را روی میز قرار دهید و بعد بشقاب تخت پلو خوری را روی آن بگذارید. اما اگر چیدمان سفره را در نظر گرفته باشید، در همان ابتدا و بعد پهن کردن سفره متناسب با سرویس غذاخوری، بهتر هست پس از قرار دادن بشقاب پلو روی سفره، ظرف سالاد را داخل بشقاب قرار داده و کاسه سوپ را هم داخل بشقاب سالاد بگذارید. دستمال باید در سمت چپ باشد و روی آن، قاشق و چنگال قرار بگیرد. جای چاقو نیز در سمت راست و نزدیک بشقاب غذاخوریست.  بالای هر بشقاب لیوان آبی بگذارید و یادتان باشد که کمی بالاتر از لیوان آب، لیوانی برای نوشیدنی دیگر هم قرار بدین.

ست 96 پارچه چینی هومیت علاوه بر تنوع بالا صفر تا صد چیزی که برای سفره آرایی به آن احتیاج دارید را با بهترین کیفیت در اختیارتون قرار میده.

چیدمان رسمی سفره: یکی دیگر از موارد حائز اهمیت در نحوه چیدمان صحیح ظروف برسر سفره، نوع رسمی اونه که برای تحقق این امر به عموما از میزی بزرگ و مستطیل شکل استفاده میشه. مطمئن باشید که با رعایت نکات و راهنمایی های لازم در این زمینه، بهترین نوع چیدمان ظروف بر سر سفره را خواهید داشت. در ابتدا باید پارچه ای زیبا، اتوکشیده و متناسب با ظروف چینی مورد استفاده را روی میز پهن کنید و زیر بشقابی های دایره‌ای شکل را روی میز بچینید. بشقاب پلوخوری را روی آن گذاشته و بعد کاسه سوپ را وسط پلوخوری قرار بدین، به طوری که مرکز هر دو بشقاب دقیقا بر روی هم منطبق باشن. دقت کنید که هر بشقاب باید روبروی یک صندلی قرار بگیره.

بشقاب نان و دستمال را در سمت چپ زیر بشقابی قرار داده و چنگال سالاد را هم سمت چپ بین این دو بگذارید. سمت راست زیر بشقابی هم چاقو را طوری قرار  بدین که تیغه آن  به سمت زیر بشقابی باشه و قاشق سوپ خوری نزدیک آن قرار بگیره. توجه داشته باشین که وسایل باید به شکل صحیح و عمودی گذاشته بشن. البته قاشقی برای صرف دسر نیز بالای زیر بشقابی مورد نیازه.

در ادامه نیز، درست بالای چاقو، لیوان آب را قرار بدین و با فاصله‌ای چند سانتی متری، لیوانی برای نوشیدنی های دیگر بگذارید.. نکته ای مهم در چیدمان رسمی این است که بعد از سرو سوپ، ظروف سوپ خوری جمع آوری شده و بشقاب سالاد جای اون رو میگیره.

چاشنی ها

از دیگر مواردی که باید در نحوه چیدمان صحیح ظروف بر سر سفره مورد توجه قرار بگیرند چاشنی ها هستند. باید چاشنی ها را در محلی قرار دهید که همه افراد به راحتی به آن دسترسی داشته باشند، برای مثال می توانید یک جا سسی را برای دو یا سه نفر در نظر بگیرید. بشقابی کوچک را برای دور ریزی استخوان های غذا و … بر سر سفره یا میز قرار دهید. همچنین در مورد نمک و فلفل نیز باید گفت که در چیدمان رسمی، از ظروف نمک و فلفل انفرادی استفاده می شود که بالای قاشق دسر قرار داده می شوند. به یاد داشته باشید که هیچ وقت مواد غذایی را با با بسته بندی سر سفره غذا قرار ندهید، زیرا زیبایی سفره از بین خواهد رفت.  

شمع 

بهتر است برای چیدمان های رسمی از شمع های سفید و چیدمان های غیر رسمی از شمع های با رنگ های شاد استفاده کنید.

اگر ظروف چینی خاص و منحصر به فرد مد نظرتون هست پیج اینستاگرام Homate رو از دست ندید

لطفا به این نوشته امتیاز دهید!
[Total: 0 Average: 0]
nexus
درباره ما
دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • Ali 24 بهمن 1400 / 1:23 ب.ظ

    توضیحاتتون کامل بود و عالی فقط کاش راجع به ترکیب رنگی که بهتره استفاده بشه تو محیط های رسمی و غیر رسمی هم صحبت میکردید.برای رستوران چه ترکیب رنگی مناسب هست؟

    • armanfar 17 فروردین 1401 / 3:07 ب.ظ

      با سلام
      انتخاب ظروف رستوران بستگی به فضای محیطی سنتی یا مدرن دارد.
      پیشنهاد هومیت برای رستوران های سنتی ظروف بن چاینا طرح ترنج و برای رستوران های مدرن ظروف خط طلا می باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *