نگهداری ظروف چینی

نگهداری ظروف چینی

نگهداری ظـروف چینی

نگهداری ظروف چینی همانند نگهداری دیگر چیز ها نیاز به توجه به بعصی نکات مهم ولی ظریف دارد. مراحل و بخش های مختلف این امر شامل, خرید محصولی با کیفیت و مناسب, شستشوی ظروف چینی به ظرز صحیص و … می باشد. اما ابتدا بهتر است قدمی به قبل از نگهداری ظروف برداریم و به سراغ خرید این ظروف برویم. زیرا ممکن است اگر در موقع خرید یک محصول به نکات کیفیتی توجه شود, نگهداری آن محصول نیز راحت تر شود.

 اولین مطلب در خرید ظروف چینی فله ای این است که باید به شفافیت لعاب آن توجه داشته باشید. شفافیت لعاب که بر اثر استفاده از مواد مرغوب و شرایط پخت مناسب ایجـاد می شود, موجب درخشـندگی و زیبایی هر چه بیشتر ظروف می شود. میزان آن به‌ طور دقیق از میزان برگشت نور تابیده‌ شده به قطعه قابل‌ اندازه‌ گیری است. همچنین اگر ظروف مخـتلف را زیر نور کافی قرار دهیم با چشـم معـمولی هم قابل‌ مقایسه و انتخاب خواهد بود.

وضوح تصویر انعکاسی از یک شیء معیار مناسبی برای شفافیت قطعه است. همچنین لعاب سطح باید مرغوب باشد, به طوری که وقتی زیر نور کافی به آن نگاه می کنید, کاملاً صاف, بدون موج و فاقد نا همواری یا فرورفتگی و برآمدگی های قابل‌ لمس باشد. لعابی که فاقد این موارد است عمدتاً جرم‌ گیر بوده و پس از استفاده مکرر به سختی تمیز می‌شود.

نگهداری ظروف چینی
نگهداری ظروف چینی

باید توجه داشته باشید هنگام خرید ظروف چینی, تمام زوایای آن را مورد بررسی قرار داده و از نداشتـن کوچک‌ ترین ترک اطمینـان حاصـل کنید; زیرا وجود حتی یک ترک بسیار کوچک ممکن اسـت به مرور زمان پیشرفت نموده و موجب شکسته شدن ظرف گردد. همچنین ترک مویی روی لعاب را با کشیدن ناخن بر سطح آن تشخیص دهید. این ترک ها می تواند به شکل ترک های ممتد و بلند یا تار عنکبوتی باشد که بر اثر شوک حرارتی یا عدم تطابق ضریب انبساط حرارتی بدنه و لعاب رخ می‌دهد.

  1. بهتر است از مارک روز و رایج در بازار استفاده کنید تا در صورت ناقص شدن سرویس بتوانید نمونه آن را بخرید.
  2. ظروف غذا خوری باید استاندارد بوده و ضمانت داشته باشند.
  3. در عین‌ حال باید به برند ظروف نیز توجه کنیم و نحوه تشخیص ظروف چینی اصل را بدانیم.
  4. نکته مهم این است که نباید هنگام خرید به اصرار فروشندگان درباره تکمیل سرویس و اضافه کردن اجزای تکراری توجه کنیم, چراکه باعث می شود بیش از آنچه در نظر داشته ایم, بخریم.

نگــهــداری ظـروف چیــنی فله ای

نگهداری این ظروف شامل بخش های مختلفی می شود و تقریبا از همان ابتدا در موقع انتخاب ظروف شروع می شود. برای اینکه ظروف چینی فله ای محکم و مقاومی داشته باشیم تا به نوعی در بحث نگهداری, پیشگیری انجام دهیم, در ابتدا که ظروف را تهیه می‌کنیم به مدت 10 دقیقه آنها را داخل ظرف آب جوش روی حرارت ملایم گاز می گذاریم بجوشد و آبخور شود تا مقاوم شود.

  • اگر ظرف چینی ترک بردارد:
    • ظرف ترک‌ خورده را داخل شیر نجوشیده قرار داده و به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم بجوشد. پروتئین‌ های شیر باعث می شود محل ترک‌ خوردگی پوشانده شود.
    • بادام تلخ را روی سطح ترک خوردگی می مالیم و سطح ترک خوردگی می پوشانیم.
    • سفیده تخم‌ مرغ را با آهک مخلوط کرده و روی سطح ترک‌ خوردگی می مالیم و باقی رسوباتی را که روی سطح ترک‌ خوردگی می ماند با سرکه داغ تمیز می کنیم.
نگهداری ظروف چینی
نگهداری ظروف چینی

اگر ظرف چینی لعابش بپرد:

با قلمو روی آن سیلیکات دو سود می مالیم تا لعاب پریده جبران شود و ظرف شکل ظاهری قشنگی پیدا کند.

 

  • برای برطرف کردن لکه ظروف چینی:

دستمال نخی را نم می کنیم و به جوش‌شیرین آغشته کرده و روی سطح ظروف چینی فله ای می مالیم تا ظرف چینی را تمیز و براق کند.

  • برای پاک کردن چربی های ظروف چینی:

قبل از اینکه ظروف چینی را بشوییم آنها را داخل محلول آب و سرکه می گذاریم و بعد از یک ساعت آنها را با آب داغ و مایع ظرف‌ شویی و اسکاچ می شوییم. این عمل باعث می شود ظروف خیلی راحت تمیز شوند و هیچ لکه چربی روی آنها باقی نماند.

نگهداری ظروف چینی و شستشو:

در بحث نگهداری ظروف چینی, یکی از مهم ترین بخش ها مربوط به شستشوی ظروف می شود. برای شستشوی ظروف و لکه‌ گیری, هیچ‌ گاه از مواد رنگبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید چون ظروف درخشندگی خود را از دست می دهند و در استفاده بعدی زودتر لک می شوند. البته هومیت مقاله ی دیگری هم تحت عنوان “شستن ظروف چینی” نوشته است که اطلاعات جامع تری را در باب شستشوی ظروف چینی ارائه می دهد.

برای لکه‌ گیری ظروف چینی از جوش شیرین استفاده کنید.

  • زرد شــدن فنجــان چیــنی

هر چه فنجان های چای بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند داخل آنها زردتر می شود; بنابراین هفته ای یک بار آنها را با محلول سرکه و نمک بشویید.

هیچ‌ گاه ظروف چینی را در آب جوش قرار ندهید زیرا سطح آن ترک‌ های ریز بر می دارد و شفافیت خود را از دست می دهند.

نگهداری ظروف چینی
نگهداری ظروف چینی
  • تمیــز و شفــاف‌ کــردن ظـروف

برای تمیز کردن ظروف چینی قیمتی و نفیس آنها را مدت کوتاهی در آب سرد محتوی آبلیمو (یک لیمو برای دو لیتر آب) قرار دهید و بعد بشویید.

برای شفاف نمودن ظروف چینی از مخلوط سرکه و نمک استفاده نمایید.

برای این که ظروف, موقع جا به‌ جا کردن آسیب نبیند و خراش برندارد بین هر یک از آنها یک مقوای نازک یا دستمال کاغذی قرار دهید.

  • تــرک خــوردگـی ظــروف

اگر ظروف چینی شما مختصری ترک خورده است ۴۵ دقیقه آن را در ظرفی از شیر بجوشانید, ترک آن از بین می رود و چینی استحکام خود را باز می یابد.

فروشگاه هومیت این مقاله را برای راحتی افرادی که به دنبال رفع مشکلات مختلف ظروف چینی خود, با رعایت نکاتی در مورد نگهداری ظروف, هستند و یا تازه می خواهند ظروفی خریداری نمایند, ارائه داده است. شما می توانید انواع ظروف را از فروشگاه هومیت خریداری فرمایید. شما در هومیت انواع ظروف اوپال و بن چاینا و … را پیدا خواهید کرد. این ظروف برای جلب سلیقه های مختلف, در طرح های مختلف و برای انتخابی آسان بر اساس نیاز افراد, در ست ها و سرویس هایی با تعداد پارچه مختلف ارائه می شوند.

خرید و نگهداری از ظروف چینی

نگهداری مناسب از ظروف و هر چیز دیگری, عمر و ماندگاری آن را افزایش می دهد و شما برای مدت طولانی تری با صرف وقت و هزینه کم تر می توانید از مزایا و ویژگی های آن بهره مند شوید. البته که نگهداری از ظروف تنها به شستن و انتخاب ظروف با کیفیت در موقع خرید بستگی ندارد; روش استفاده, محل قرار گیری و نگهداری, همه و همه به افزایش طول عمر خود ظرف و ظاهر و کاربری آن کمک می کنند. برای مثال باید مراقب باشید که ظروف با هم در تماس نباشند و روی هم کشیده نشوند و ضربه نخورند تا ترک بر ندارند.

بعضی از نکاتی که درباره نگهداری ظروف چینی فله ای در این مقاله گفته شد, کلی بوده و تنها مختص نگهداری این نوع خاص از ظروف نمی باشد. ممکن است که روش تشخیص ظروف اوپال با کیفیت, تفاوت زیادی با روش تشخیص ظروف چینی با کیفیت داشته باشد, اما اصل مطلب که انتخاب ظروف و سرویسی مرغوب است, در نگهداری از هر دو صدق می کند. برای انتخاب ظروفی با کیفیت, می توانید به هومیت سر بزنید و سرویس های مختلف با طرح های مختلف را ببینید و ظروف مورد نظر را خریداری فرمایید.

لینک های مفید

لطفا به این نوشته امتیاز دهید!
[Total: 0 Average: 0]
مهنوش معینی
درباره ما
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *